Overslaan naar hoofdinhoud
zoeken
zoeken

Groenblauwe dooradering

In de Community of Practice landschapselementen komen verschillende partners en partijen bij elkaar om samen op te trekken in het streven naar een groenblauw dooraderd landschap. Met elkaar bespreken we relevante onderwerpen, kunnen de CoP-leden successen en uitdagingen met elkaar delen en organiseren we fysieke bijeenkomsten op locaties waar interessante projecten rondom landcshapselementen en GBDA zijn opgezet.

Waarom?

Het Aanvalsplan Landschap, een project binnen het Deltaplan, heeft zich ten doel gesteld om het landelijk gebied 10% dooraderd te krijgen met landschapselementen ter versterking van de biodiversiteit. Onder het Deltaplan-motto ‘doen, leren, beter doen' is er een community of practice ingesteld voor de aanleg en onderhoud van landschapselementen en groenblauwe dooradering (GBDA). 

 

Wat doen we?

Op dit moment nemen zo’n 15 partijen deel aan de Community of Practice (CoP) Groenblauwe Dooradering. Deze CoP beoogd iedere één à anderhalve maand samen te komen, waarvan enkele keren fysiek - maar vaker digitaal. De fysieke bijeenkomsten worden doorgaans bij een van de CoP-leden georganiseerd. Hier kun je naast de gebruikelijke thema-bespreking(en) ook een presentatie over de locatie en rondleiding verwachten. Thema's die aan bod komen variëren van passende beloningen voor ecosysteemdiensten en wet- en regelgeving tot hoe om te gaan met waardedaling van gronden door aanleg landschapselementen en praktische samenwerkingen. Er is in de CoP ruimte om zelf relevante thema’s aan te dragen ter bespreking.

Benieuwd geworden?

Uitgebreid verslag vorige bijeenkomst

 

Meer weten over landschapselementen en de aanleg?

Onze Toolbox Landschapselementen staat vol met tools, informatie en voorbeelden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met landschapselementen.

 

Mee doen?

Doe mee aan een community practice voor Groenblauwe dooradering en help mee het verschil te maken! Door kennis en ervaring te delen, werk je samen aan concrete acties om biodiversiteit te versterken. Sluit je aan of wil je meer weten stuur een mail naar danielle.van.schaik@samenvoorbiodiversiteit.nl