Skip to main content

Oproep aan gemeenten: doe mee aan onderzoek naar rol bij biodiversiteitsherstel

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel is een onderzoek gestart naar de rol van gemeenten in het herstel van biodiversiteit. Wij zetten ons samen met provincies, boeren, natuurorganisaties, wetenschappers en bedrijven in voor biodiversiteit. Inmiddels zijn al bijna 200 partners en supporters aangesloten, waaronder 17 gemeenten en Stichting Steenbreek.

Biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving. Maar hoe dragen gemeenten bij aan het herstel van biodiversiteit? En hoe kan de integrale aanpak hiervan worden versterkt? Als Deltaplan willen we een impuls geven aan biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Om gemeenten hier beter bij te betrekken en te ondersteunen onderzoeken wij in samenwerking met partner Wageningen Universiteit & Research de (potentiële) rol van gemeenten bij biodiversiteitsherstel. Onderdeel van dit onderzoek is een landelijke enquête, deze is bedoeld voor medewerkers van gemeenten. De input van alle gemeenten in dit onderzoek is hard nodig, we vragen gemeenten dan ook om deze enquête in te vullen. Dit kost maximaal 10 minuten.

Ga naar de enquete

 

Landelijk evenement

In 2023 organiseert Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel een landelijk evenement over biodiversiteit voor gemeenten. Hier krijgen gemeenten de mogelijkheid om kennis en ervaringen op het gebied van biodiversiteit uit te wisselen. Zo kunnen gemeenten elkaar helpen en kunnen we samen optrekken voor biodiversiteit!

 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Meer weten over het onderzoek? Mail dan naar Floor Edixhoven via floor.edixhoven@schuttelaar.nl.