skip-to-main-content
zoeken
zoeken

Gebiedsgerichte samenwerking

Natuurorganisaties, boeren, burgers, kennisinstellingen, overheden en bedrijven zetten zich samen in voor biodiversiteitsherstel in Nederland

Waarom?

Een belangrijke factor voor succesvol biodiversiteitsherstel is gebiedsgericht samenwerken. Als alle grondgebruikers in een gebied gaan samenwerken, zijn er meer kansen voor wilde planten en dieren. Gebiedsprocessen ontstaan echter niet spontaan en tegelijkertijd wordt in gebiedsprocessen niet altijd aandacht gegeven aan herstel van biodiversiteit. Cruciaal is dat biodiversiteit net als de andere duurzaamheidsthema’s een integraal onderdeel wordt van deze gebiedsprocessen. 

 

Wat doen we?

In de kenniskring wisselen we kennis uit over gebiedsgericht samenwerken. Wat zijn succesfactoren, wat zijn verbeterpunten? De lessen leggen we vast in de Leidraad voor gebiedsgerichte samenwerking. Vanuit de kenniskring is onder de vlag van sIFE IP All4Biodiversity, een training ontwikkeld, ‘Regisseur van de Samenwerking’. De training biedt m.n. handvatten voor de manier waarop een effectieve samenwerking moet worden ingericht.  

 

Meer weten over gebiedsgerichte samenwerking?

Voor biodiversiteitsherstel zijn kennis, tools en voorbeeldprojecten in kaart gebracht. Deze kennis is te vinden op de website Toolbox voor Biodiversiteit. Hier vind je onder andere de leidraad gebiedsgerichte aanpak en praktijkvoorbeelden.

 

Mee doen?

Doe mee aan de kenniskring Gebiedsgerichte samenwerking en help mee het verschil te maken! Door kennis en ervaring te delen, werk je samen aan concrete acties om biodiversiteit te versterken. Sluit je aan of wil je meer weten stuur een mail naar margo@samenvoorbiodiversiteit.nl