Updates
Publicatie Raamwerk Biodiversiteit 2.0 voor waterschappen live
Dit rapport van STOWA, met medewerking van Deltaplan Biodiversiteti en LIFE IP All4Biodiversity, biedt de waterschappen een vernieuwd raamwerk voor biodiversiteitsherstel en een gezonde leefomgeving waar algemene soorten algemeen blijven. Het stelt waterbeheerders in staat om de biodiversiteit in kaart te brengen en beleid en maatregelen meetbaar te implementeren en om dit op een onderling vergelijkbare manier te doen. Sturen op biodiversiteit draagt ook bij aan het behalen van de KRW-doelen.
Gerelateerde updates
Kennissessie CSRD
Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel stimuleert het delen van kennis. Daarom organiseren we dit jaar naast de partner- en supporter bijeenkomsten ook een aantal online kennis- en inspiratiesessies. Op dinsdagmiddag 17 december organiseren we er een waarbij we meer informatie geven over de CSRD.
Gemeentecongres 2024: 'Biodiversiteit in je gemeente'
Op 18 november organiseerde Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel samen met Collectief Natuurinclusief een congres voor gemeenten over biodiversiteit. Het Deltaplan en Collectief hebben de gezamenlijke ambitie om de biodiversiteit in Nederland te versterken en te werken naar een natuurinclusieve samenleving. Centraal tijdens dit congres stond het belang van biodiversiteit voor een gezonde leefomgeving. Gemeenten spelen hierin een cruciale rol, en staan aan de basis voor de inrichting van de openbare ruimte.
Biodiversiteit in je gemeente: Vergroenen? Verkleuren!
Op 18 november vond het congres ‘Biodiversiteit in je gemeente’ plaats, georganiseerd door Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en Collectief Natuurinclusief. Na een plenair programma, voorgezeten door Marcel Belt (Wethouder gemeente Voorburg-Leidschendam), gingen de 180 aanwezigen uiteen in verdiepingssessies. Hieronder lees je het verslag van de sessie ‘Vergroenen? Verkleuren!’, gepresenteerd door Cato van Houten (De Vlinderstichting) en Ineke Wesseling (gemeente Arnhem).
Biodiversiteit in je gemeente: de databank als basis voor biodiversiteit
Op 18 november vond het congres ‘Biodiversiteit in je gemeente’ plaats, georganiseerd door Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en Collectief Natuurinclusief. Na een plenair programma, voorgezeten door Marcel Belt (Wethouder gemeente Voorburg-Leidschendam), gingen de 180 aanwezigen uiteen in verdiepingssessies. Hieronder lees je het verslag van de sessie ‘Hoe kunnen gemeenten natuurdata uit de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) gebruiken?’, gepresenteerd door Erik Lam (Gemeente Deventer) en Dries Oomen (NDFF).
Biodiversiteit in je gemeente: Hoe waarborg je gezondheid voor burgers met natuur?
Op 18 november vond het congres ‘Biodiversiteit in je gemeente’ plaats, georganiseerd door Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en Collectief Natuurinclusief. Na een plenair programma, voorgezeten door Marcel Belt (Wethouder gemeente Voorburg-Leidschendam), gingen de 180 aanwezigen uiteen in verdiepingssessies. Hieronder lees je het verslag van de sessie ‘Hoe waarborg je gezondheid voor burgers met natuur?’, gepresenteerd door Victor Beumer en Tom Keek (Collectief Natuurinclusief) en Annette Postma (Alles Is Gezondheid).
Biodiversiteit in je gemeente: Groen-Blauw Verbindt!
Op 18 november vond het congres ‘Biodiversiteit in je gemeente’ plaats, georganiseerd door Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en Collectief Natuurinclusief. Na een plenair programma, voorgezeten door Marcel Belt (Wethouder gemeente Voorburg-Leidschendam), gingen de 180 aanwezigen uiteen in verdiepingssessies. Hieronder lees je het verslag van de sessie ‘Groen-Blauw Verbindt!’, gepresenteerd door Sacha Maarschall en Veronique Loeffen (gemeente Leiden) en Essi Laine (gemeente Oegstgeest).