Skip to main content

Dakbloemenweide vergroent 400m2 dak in Abcoude

De 400 m2 grijze daken rondom het boutique hotel De Witte Dame in Abcoude zijn door het team van Dakbloemenweide omgetoverd tot een prachtige dakbloemenweide. Het had heel wat voeten in de aarde, maar is een groot succes geworden. Dit voorjaar vallen de daken prachtig weg in het mooie landschap en is het een genot om naar te kijken voor de gasten.

Allereerst werd er gestart met het grove werk. Op de foto is de kraan te zien die de bigbags substraat feilloos liet zakken tot op een filterlaag bestaande uit worteldoek, drainagelaag en met daaronder voor op het dak de beschermlaag. De kleine kraan maakte het vervolgens vlak, zodat de collega’s de daken konden egaliseren, rondom van grind voorzien en daarna inzaaien met het plantenmengsel: 40 soorten die van februari tot en met november gaan bloeien. De komende maanden kunnen de zaden rustig aarden en ontkiemen bij de eerste voorjaarszon en regenbuitjes. 

Een tevreden klant, die mede door de hulp bij de subsidieaanvraag 50% vergoed kreeg van Provincie Utrecht. Welk bedrijf wil dat nu niet? Laat je adviseren en vergroen mee in Nederland. Ook voor een beter leefklimaat van medewerkers en omgeving.

Bron: onze partner Dakbloemenweide